Prodromous skriver kontrakt med McLaren för 2015

14 June 2013

Peter Prodromou har skrivit under ett kontrakt med McLaren för 2015 års säsong. Dock vill McLaren att han ska bli en del av stallet innan dess om de får som de vill. Trots att Red Bull har försökt tona ned betydelsen av att förlora Prodromou, som varit väldigt viktig för den tekniska chefen Adrian Newey, är Brawn säker på att det kommer att skada stallet.

”Jag känner inte Peter om jag ska vara ärlig, men han har ett rykte om sig att vara en duktig mekaniker och han har varit en del av många framgångsrika projekt,” säger Brawn.

”Det kommer alltså att ske en förändring. Jag tror inte att något stall kan förlora någon av den kalibern utan att det har en påverkan.”

”Red Bull är där de är idag på grund av att de tog Adrian från McLaren. Det är en del av F1 och det gäller alla.”

”Om Red Bull skulle ha en viss filosofi eller grepp som är aningen unikt, skulle McLaren bli bekant med det. ”

”Det är essensen av F1. Det är ganska incestuöst och ingenjörerna byter ofta stall."

”James Allison har bytt från Lotus, där han utvecklade en väldigt bra bil, till att gå till Ferrari. Jag är säker att Ferraris bil kommer att bli bättre nästa år på grund av det, det är så det fungerar.”

Nya motorer – ett hot på kort sikt

Red Bull tror att det som kan hota deras position som nummer ett inte är en fråga om personer, utan snarare om prestandan på motorerna nästa år.

Ankomsten av 1,6 liters V6-motorerna innebär att det är troligt att det kommer att bli förändringar i tävlingsbilden.

Red Bulls stallchef Christian Horner sade: ”Till nästa år kommer motorerna att ha en nyckelroll och det kommer att handla mycket om hur de olika stallens respektive motortillverkare lyckas med sitt jobb.”

 “Med andra ord finns det en oerhört stor press på Renault att leverera, precis som det gör för Mercedes, Ferrari och följande år, Honda.”

”Det är det som är det okända i nuläget – hur stor roll kommer kraften i bilarna att spel.”